Acest site are suport limitat pentru browserul dvs. Vă recomandăm să treceți la Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Innersense: Grija Pentru Natura

Un păr frumos, bogat, luxuriant, este una dintre dorințele pe care femeile și bărbații le împărtășesc de când lumea. În încercarea de a atinge acest obiectiv, de multe ori nu ne mai concentrăm și pe ceea ce folosim, urmărind doar rezultatele care ajung și ele să lase de dorit. Ce e de făcut în aceste condiții? Să ne încredem în ceea ce ne spune intuiția (our inner sense cum ar spune englezii) și să ne întoarcem spre natură. Așa a început și povestea de astăzi.

Familie, grijă, Innersense

Greg și Joanne ar putea fi doi oameni ca oricare alții, doar că nu sunt. Pe aceștia îi leagă iubirea, doi copii și pasiunea pentru îngrijirea părului. În cazul lui Greg, această pasiune s-a concretizat vreme de mulți ani prin jobul său în industria de frumusețe. Cât despre Joanne, aceasta a fost mai bine de două decenii hairstylist ceea ce a pus-o față în față cu nenumărate probleme ce țin de îngrijirea părului.

Ambii au observat, de-a lungul timpului, efecte mai puțin previzibile sau plăcute ale toxinelor prezente în mod tradițional în produsele de îngrijire a părului. Însă doar în momentul în care fiica lor s-a născut și au descoperit că suferă de o boală extrem de rară au decis cei doi că este momentul să își schimbe complet viața.

Astfel, aceștia au decis să renunțe la joburile lor individuale și să pornească pe un drum nou împreună. Își doreau formule clean, ingrediente naturale, organice, sustenabile și un proces care la fel de benefic pentru mediul înconjurător ca și produsele pe care le produceau. Mai mult, își doreau să educe consumatorii, dar și pe cei ce munceau în industria de beauty cu privire la ingredientele nu tocmai benefice ascunse în produsele lor favorite. Practic, își doreau o schimbare și, prin muncă asiduă, au creat-o.

Grija pentru ingrediente înseamnă grijă pentru procesul de producție

Ingredientele reprezintă unul dintre puținele aspecte pe care le urmăresc cei care chiar acordă atenție produselor pe care le folosesc. Însă faptul că pe un produs scrie că este creat cu ingrediente naturale nu înseamnă că acesta (sau compania producătoare) sunt nature friendly.

Totuși, primul pas pentru o schimbare în acest domeniu este alegerea ingredientelor, iar Innersense are reguli foarte stricte când vine vorba despre acestea:

doar ingrediente naturale, crescute organic și sustenabil, fără chimicale adăugate
doar ingrediente provenind din surse de încredere, verificate și cultivate cu grijă pentru mediu și cu respect pentru muncitori
ingrediente procesate prin metode naturale (presare la rece, distilare) fără conservanți sintetici adăugați
ingrediente în concentrație mare pentru a folosi cât mai puțină apă

Care sunt cele mai folosite ingrediente în aceste condiții? Unele dintre cele mai convenționale, cum ar fi aloe, multe uleiuri (de avocado, uleiul de cocos, de măsline, de palmier etc), unt de shea, lavandă etc. Totuși, la capitolul ingrediente Innersense folosește și unele dintre cele mai puțin convenționale cum ar fi oțetul alb, cărbunele, rooibos, tamanu sau argila.

Ceea ce nu vei găsi niciodată în produsele Innersense sunt ingredientele toxice precum ftalați, sulfați, parabeni, propilene, butilenă and you name it. Acestea nu conțin nici gluten și sunt cruelty free, deci nici un animăluț pufon nu a fost afectat astfel încât tu să ai părul mai strălucitor.

Din dragoste pentru mediul înconjurător

Toți pașii urmați de Innersense sunt motivați în primul rând de grija pentru mediul înconjurător. Problema mediului, deși trecută de multe ori cu vederea, ne afectează pe toți. La Innersense lucrurile funcționează din convingerea că fiecare pas mic întreprins este unul benefic. Ei fac pași uriași, dar asta este partea a doua.

Concret, Innersense este o companie carbon neutral, statut certificat de Climate Neutral, un ONG care ajută companiile să își măsoare amprenta de cabon. În plus, Innersens este membră a ”The New B Corp Beauty Coalition”, un acord ce include 30 de companii participante din jurul lumii care luptă pentru sustenabilitate în industria de beauty.

Spune-mi ce tip de păr ai ca să-ți spun ce produse să folosești

Naturale și sustenabile, produsele Innersense sunt, de asemenea, super eficiente și specializate. Brandul a creat adevărate ceremonii de îngrijire pentru părul uscat, pentru părul cu tendințe de îngrășare, dar și pentru părul vopsit. Acestea sunt premiate an de an și iubite la nivel global.

De exemplu, în 2022 Hydrating Cream Conditioner deja a câștigat New Beauty Awards pentru cel mai bun balsam cu clătire. Acesta poate fi aplicat zilnic și lasă părul neted și cu un aspect extrem de sănătos. Apoi, în 2021 True Enlightenment Scalp Scrub a câștigat Shape Beauty Awards pentru cel mai bun scrub capilar și lista premiilor ar putea continua, dar mai vrem să menționăm doar faptul că celebrul Goop a declarat Color Radiance Daily Conditioner drept unul dintre produsele sale favorite a părului vopsit.

Innersense are și o colecție generoasă de produse de styling. Toate create cu grijă și sustenabil din ingrediente naturale. Însă un loc aparte în cadrul brandului îl ocupă produsele de îngrijire a părului creț. Având în vedere că ambii copii ai fondatorilor au părul creț, este ușor de înțeles de ce aceștia au decis să abordeze problema pe îndelete. Rezultatu, însă, a depășit de mult sfera familie Innersense.

Produsele lor pentru acest tip de păr sunt apreciate de toată lumea. Cât de apreciate? Păi ELLE (da, ELLE) a numit Quiet Calm Curl Control unul dintre cele mai bune produse dedicate părului creț și și-a asigurat cititoarele (și cititorii) că acesta va deveni cel mai bun prieten al lor dacă se luptă cu buclele rebele.


Să iei cele mai bune decizii pentru părul tău s-ar putea să pară dificil într-o lume saturată de produse cosmetice. Totuși, nu lăsa numărul lor să te intimideze. Cel mai important atunci când faci genul acesta de alegeri este să alegi informat, iar în cazul produselor Innersense găsești descrieri amănunțite și tutoriale pe pagina produselor.
Sănătatea și frumusețea părului tău sunt în mâinile tale. Ascultă-și intuiția.

Lasa un comentariu

Coș

Nu mai sunt produse disponibile pentru cumpărare

Coșul dvs. este momentan gol.