Acest site are suport limitat pentru browserul dvs. Vă recomandăm să treceți la Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Indie Lee: Brandul pentru care skincare-ul înseamnă sănătate

Numele Indie Lee sună extrem de cool pentru un brand și pare scos din imaginația unei agenții foarte creative de marketing. Însă Indie Lee este mai mult decât un brand, Indie Lee este o persoană în carne și oase care a învățat, pe calea cea grea, că ceea ce pune pe piele zilnic este la fel de important ca și ceea ce mănâncă.

 Tocmai pentru că nu  a ajuns să facă acest lucru întâmplător, rezultatul a fost bestseller după bestseller. Brightening Cleanser și Tonerul COQ10 fiind doar două dintre produsele ce au ajuns mainstream și care, alături de celelalte produse ale brandului, au avut un impact definitoriu și irevocabil, schimbând industria de beauty.

 O poveste despre supraviețuire

 În 2008, Indie Lee era o contabilă din Canada diagnosticată cu o tumoare foarte rară pe creier. Acest lucru se putea întâmpla oricui, la fel cum oricine putea primi teribila veste că mai are doar 6 luni de trăit. Însă ceea ce pe alții i-ar fi dărâmat a făcut-o pe Indie să își pună întrebări și să caute soluții.

 În primul rând, a vrut să afle cauza tumorii ei, iar în momentul în care doctorii au spus că aceasta ar putea fi una de mediu, de la ceea ce respiră până la produsele de skincare pe care le folosește în fiecare zi, Indie a decis să își schimbe total stilul de viață. Înainte de orice altă măsură mai extremă, ea a trecut printr-o operație pe creier fix de Ziua Pământului în 2009, a supraviețuit și a reușit să se recupereze în totalitate.

 Apoi, convinsă fiind că motivul pentru care a supraviețuit este că trebuie să aducă o schimbare în lume, a început să studieze și a pus bazele unuia dintre primele branduri de clean beauty de pe piață: Indie Lee.


 Filosofia de brand

 Încă de la înființare, Indie Lee a fost un brand dedicat unui stil de viață sănătos. Dacă la început Indie realiza produsele în propria bucătărie, folosind ingrediente culese din grădina sa, în timp ea a început să lucreze cu laboratoare specializate și chimiști pentru a putea duce brandul la următorul nivel. Cu toate acestea, un lucru a rămas neschimbat: dorința lui Indie de a folosi exclusiv în formulele sale ingrediente naturale, non-toxice. 

 Astfel, încet, dar sigur, Indie Lee a devenit un brand de referință pentru utilizatorii ce căutau un alt tip de produse, orientați spre ingrediente naturale, susținute de știință și de cercetări amănunțite de laborator.

 Bineînțeles, orientarea spre natural și sustenabilitate nu s-a oprit doar la ingredientele utilizate pentru produsele Indie Lee. Modul în care acestea sunt ambalate prezintă aceeași atenție la amprenta de carbon fără a uita însă de experiența pe care produsele cosmetice ar trebui să o ofere utilizatorilor. Tocmai din acest motiv, produsele Indie Lee sunt ambalate într-o manieră minimalistă, însă foarte chic, cu un aer luxuriant și extrem de Instagram friendly.

 Când educația bate marketingul

 Dacă în 2008 ideea de clean beauty era, practic, inexistentă, în prezent aceasta a trecut în mainstream. Cu toate acestea, încă este nevoie de educație în acest domeniu. Utilizatorii nu citesc etichetele și refuză, de multe ori, să accepte faptul că ceea ce pun pe piele îi poate afecta fundamental. Tocmai de aceea, o parte fundamentală a misiunii brandului Indie Lee este aceea de a educa publicul cu privire la importanța produselor de îngrijire a corpului, după cum declară chiar fondatoarea brandului:

 ”Când viața mea a primit termen de expirare am început să văd totul tehnicolor. Acum apreciez fiecare clipă a vieții mele și mă simt extrem de norocoasă de faptul că pot dezvolta o platformă ce va permite și altora să facă același lucru. Educația și emanciparea sunt forțele ce mă ajută să fac tot ceea ce fac, iar produsele acestea sunt metoda prin care îmi împărtășesc toate cunoștințele.”

 Ingrediente exclusiv naturale

 Încă de la început brandul Indie Lee s-a bazat exclusiv pe ingrediente naturale sau derivate din natură, dar și organice. Niciodată în produsele brandului nu veți găsi formaldehide, uleiuri minerale, parabeni, silicon, sulfați, parfumuri sintetice sau oricare dintre cele peste 1300 de ingrediente nocive ce pot exista în alte produse de skincare.

 Și cum grija pentru natură înseamnă și grijă pentru animale, toate produsele Indie Lee sunt cruelty free. Deși testate temeinic în laborator, acestea nu sunt folosite niciodată pe animale.

 Când faci totul cu pasiune

 Indie Lee, fondatoarea brandului, este și unul dintre cei mai mari ambasadori ai acestuia. Pasiunea sa reiese din toate interviurile pe care le dă și din plăcerea cu care vorbește despre produsele sale.

 Astfel, întrebată care ar fi cele 3 produse pe care le-ar lua cu ea pe o insulă pustie, Indie a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri: Indie Lee Stem Cell Serum, Indie Lee Daily Vitamin Infusion și Indie Lee Superfruit Facial Cream. Toate acestea sunt produse extrem de benefice pentru ten, bogate în ingrediente active cum ar fi acidul hialuronic, squalane și uleiuri vegetale cum este cel de avocado sau cel de cocos.

 La capitolul răsfăț, Indie alege tot produsele proprii, declarând într-un interviu că duminica se răsfață cu Indie Lee Clearing Mask, o mască destinată tenului cu tendințe de îngrășare și înclinat spre acnee pe bază de argilă, oxid de zinc și trei tipuri diferite de acizi benefici pentru ten.

 Indie Lee - mai mult decât un brand de skincare

 Având în vedere filosofia ce stă în spatele brandului, misiunea acestuia, grija pentru ingrediente și motivația fondatoarei putem spune fără urmă de îndoială că Indie Lee este mai mult decât un brand de skincare și mai degrabă o filosofie de viață. Dacă vom decide să o adoptăm sau nu, depinde de fiecare dintre noi, însă este crucial să ne amintim mereu că ceea ce punem pe pielea noastră are impact pe termen lung.


Lasa un comentariu

Coș

Nu mai sunt produse disponibile pentru cumpărare

Coșul dvs. este momentan gol.